Hjälp | Kund

För version 7.0.5 av epicraft Faktura Standard och Professional.

Denna hjälpartikel ger dig information om hur du skapar nya hittar dina kunder epicraft Faktura Standard och Professional.

Skapa ny kund

Beskriver hur du skapar en ny kund.

1. Från menyn välj Arkiv->Ny->Kund.

2. Fyll i uppgifter om kunden. (Endast Namn behöver anges).
    Kundnummer tilldelas till kunden automatiskt efter du sparat.

Tips: Skapa flera kunder i rad? Kryssa i Registrera flera i rad.

3. Klicka på knappen Spara.
  Hitta tidigare skapad kund

Beskriver hur du hittar en tidigare skapad kund och öppnar den.

1. Från menyn välj Arkiv->Öppna->Kund.

2. Ett sökfönster visas med 10 kunder sorterade i alfabetisk ordning.

3. Öppna en kund genom att välja den i listan och klicka på Öppna.

4. Tips: För att hitta en viss kund, skriv in namn och tryck på Sök.

Förklaringar av knappar och fält

Beskriver alla fält och knappar som visas i kundfönstret

Informationen under Faktureringsadress och Betalning används på fakturor du skapar med kunden.

Kundnummer tilldelas automatiskt när du sparar och börjar på 1.

Vill du börja på ettt annat nummer?
Läs denna artikel

Här anger du kontaktuppgifter för kunden. Vår referens och Er referens används på fakturor du skapar med kunden. E-post används när du vill skicka fakturan med e-post till kunden.

Väljer du Anteckningar kan du skriva fri info i textfältet nedan.

Väljer du Fritext på faktura kan du skriva en text som visas på fakturor du skapar med kunden.

Ska du registrera flera kunder efter varandra, kryssa i rutan Registrera en till innan du sparar kunden.