Hur skickar jag en e-faktura?

« tillbaka till vanliga frågor

För alla versioner av epicraft Faktura Standard och Professional.

Du kan skicka e-fakturor från epicraft Faktura med hjälp av InExchange Fakturaskrivare.

Lagkrav

Från och med 1 april 2019 är det lagkrav på att du som fakturerar offentlig sektor ska skicka fakturan som e-faktura. Detta gäller endast nytecknade avtal med offentlig sektor från den 1 april.

Vad är en e-faktura

En e-faktura är en faktura som skickas och tas emot i elektronisk form. E-fakturan skickas till fakturamottagarens internetbank och kan där godkännas och betalas direkt. Observera att en e-faktura inte är en faktura sparad som PDF-dokument.

Hur skickar jag en e-faktura?

För att skicka e-fakturor från epicraft Faktura ansluter du dig till InExchange Fakturaskrivare. Det är en virtuell skrivare som du själv installerar på din dator.
Om du vill skicka fakturan som e-faktura till din kund väljer du att skriva ut till InExchange Fakturaskrivare istället för din ordinarie skrivare.

Ändra skrivarinställningen i epicraft Faktura under Verktyg->Alternativ, fliken Övriga, kryssa i rutan Välj skrivare vid utskrift, sedan Spara.

Vad kostar det att skicka e-fakturor?

InExchange Fakturaskrivare kostar 99 kr /mån.

Anslut dig till InExchange
Läs mer om InExchange Fakturaskrivare

Stödjer InExchange PEPPOL?

Ja, InExchange Fakturaskrivare fungerar tillsammans med det Europeiska nätverket för e-handel och elektrioniska inköp - PEPPOL. Genom att bli kund hos InExchange ansluts du automatiskt till PEPPOL.

Läs mer om InExchange och PEPPOL

© 2007-2020 A Perfect Day AB, Nimrodsgatan 8, 115 42 Stockholm | Integritetspolicy