Hjälp | Kom igång med Standard

För version 7.0.5 av epicraft Faktura Standard

Denna guide förklarar hur du ställer in epicraft Faktura Standard och skapar din första faktura.

För Professional läs istället kom igång med Professional.

1. Ställ in grundinställningar

Beskriver hur du gör de grundläggande inställningarna så du kan börja fakturera.

1. Från menyn välj Verktyg->Alternativ.

2. Lägg in er företagslogotyp som ska visas på fakturor, under fliken Fakturabild.

Har du en bild som logotyp klicka på Välj bild, annars skriv in företagsnamn med Välj text.

3. För större bild - klicka på bilden

4. Gå till fliken Fakturafot och ändra de förifyllda uppgifterna. Dessa visas i fakturans fot.

För större bild - klicka på bilden

Detta är de minimala inställningar som du behöver för att skriva ut en faktura.
    För fler inställningar, gå till sektionen Anpassa programmet

5. Klicka på Spara.
  2. Skapa ny faktura

Beskriver hur du skapar en ny faktura.

1. Från menyn välj Arkiv->Ny->Faktura.

2. Fakturanummer tilldelas automatiskt efter du sparat och börjar på 1.

Tips: För att börja med ett annat fakturanummer än 1, ange startnumret i textrutan Nummer.

3. I den första textrutan under Adress skriver du namnet på kunden.

Finns kunden redan skapad i programmet visas den i en lista, annars skapas den när du sparar.

Tips: Adressen gäller för fakturan och kan ändras.

För större bild - klicka på bilden

4. Ange förfallodatum för fakturan (standard är 30 dagar).

5. Skriv in Vår referens och Er referens.

6. Skriv fakturarader under Specifikation. Om du skapat en artikel i systemet som matchar den inskrivna texten kan du välja den från en lista. Annars skriver du in texten själv.

För större bild - klicka på bilden

7. Om du väljer en artikel från listan fylls Antal, A'pris, Belopp och Moms % i automatiskt på raden. Dessa kan du självklart ändra på fakturaraden, om du behöver.

Tips: Du kan skapa en artikel eller skriva in en fri textrad utan belopp.

8. Tryck på knappen Spara.

9. Tryck på knappen Utskrift.

10. Tryck på för att skriva ut till skrivare, på för att spara som PDF eller på för att skicka den med e-post.

Anpassa inställningarna

epicraft Faktura Standard är ett enkelt program att använda, men har samtidigt ett djup och fler möjligheter än vad som först syns på ytan. Undersök gärna menyalternativ och ställ in programmet för att passa ditt arbetssätt under Verktyg->Alternativ och Verktyg->Programinställningar.

Ställ in automatisk säkerhetskopiering

Då epicraft Faktura Standard lagrar din data lokalt datorn är det en bra idé att ställa in automatisk säkerhetskopiering, så att din data är säker vid en datokrash.

Läs mer hur du gör det här