Sverige (Svenska)

Hur skapar jag en Rot- eller Rut faktura

Denna information gäller för version 3.3 och senare av epicraft Faktura.

Du kan skapa fakturor i epicraft Faktura som är anpassade för husavdrag (Rot och Rut) utformade efter Skatteverkets regler för husarbete. Denna hjälpartikel beskriver hur du utformar en sådan faktura.

Skapa faktura med Rot- eller Rut-avdrag

1. Öppna Verktyg->Alternativ.

2. Välj filken Rot och Rut.
  3. Välj Rot-faktura under rubriken Välj faktura för att aktivera Rot-avdrag i programmet.

(För Rut-avdrag, välj Rut-faktura istället)

För större bild - klicka på bilden

4. Tryck på Spara.
  5. Öppna Arkiv->Ny->Faktura för att skapa ny Rot-faktura.

6. Skriv in alla fakturarader och kryssa i rutan Rot (Rut för rut-avdrag) framför rader som avser arbete.

För större bild - klicka på bilden

7. Programmet visar hur stor del av summan som avser Rot-avdrag (50% av arbetskostnaden) och drar av detta från slutsumman.

Avdragsgillt belopp är begränsat i programmet till 50 000 kr per faktura. Du kan ändra detta under Verktyg->Alternativ.

För att förtydliga till kund skrivs följande text ut på fakturan (vid förhandsgranskning och utskrift):
    "Preliminär skattereduktion för husarbeten 50% av 25 000 kr" på fakturan (25 000 kr avser total arbetskostnad).

8. Tryck på knappen Spara för att spara fakturan.

9. Tryck på knappen Utskrift för att förhandsgranska och skriva ut fakturan.

10. Från förhandsgranskningsfönstret kan du skriva ut fakturan till skrivare, spara som PDF eller skicka per e-post.

Hur ska fakturan vara utformad enligt Skatteverket?

Läs information från Skatteverket här

© 2007-2014 epicraft AB