Ange eget kund- eller fakturanummer

« tillbaka till tips

För version 2.0 och senare av epicraft Faktura Standard och Professional.

Du kan ange ett eget kundnummer på en kund eller ett eget fakturanummer på en faktura.

När du skriver in ett eget kund- eller fakturanummer istället för att låta programmet tilldela ett automatiskt används detta nummer för att ge nästa kund eller faktura ett nummer. T.ex om du skriver in fakturanummer 1000 tilldelas nästa faktura 1001 automatiskt av programmet.

Tänk på att du enligt bokföringslagen måste se till att alla fakturor har ett unikt nummer i ordningsföljd och glapp inte får finnas. Kreditera alltid en faktura istället för att ta bort den.

Hur du tilldelar en kund ett eget kundnummer

Här visar vi hur du ger en kund ett eget kundnummer.

1. Skapa ny eller öppna en befintlig kund och ändra numret i textrutan Kundnummer, klicka sedan Spara.

För större bild - klicka på bilden

Hur du tilldelar en faktura ett eget fakturanummer

Här visar vi hur du ger en faktura ett eget nummer.

1. Skapa en ny eller öppna en befintlig faktura och ändra numret i textrutan Nummer, klicka sedan Spara.